Supercar Challenge Zandvoort: met handvol aantal Belgen aan de start

Dit weekend vinden de voorjaarsraces op het Circuit Zandvoort plaats en meteen wordt het startschot gegeven voor het nieuwe seizoen van de Supercar Challenge. In de verschillende klassen belooft het een spannende strijd te worden en er vallen ook enkele Belgen te spotten op het Nederlandse F1-circuit.

In de Division Radical zijn er geen Belgen te bespeuren. De strijd tussen de families Greenhalgh en Van Dam gaat daar verder. Vorig jaar reed Melvin Van Dam naar de titel en hield hij Jerome en Robin Greenhalgh achter zich. Eddie Van Dam is ook dit jaar de ploegmaat van zijn zoon. Het zal dus vooral uitkijken zijn naar wat de Radical Motorsport-bolides zullen presteren in Zandvoort. Ze krijgen het gezelschap van Domec Racing met Vlad Raducanu en Alain Berg.

Ook in de GT divisie staat er geen Belg op de deelnemerslijst en ook de regerende kampioen Bart Arendsen ontbreekt. Mex Jansen, zijn grootste kanshebber op de titel, is wel aanwezig met zijn BMW M6 GT3. Jansen vormt een duo met Jordin Poland die zo goed als geen ervaring heeft in de autosport, hij komt uit de simracing-wereld. Max Tubben, van JR Motorsport, zal voor de nodige concurrentie zorgen en hij komt met dezelfde BMW aan de start. Max Meijer is ook van de partij, hij pakte vorig jaar de zege in de GT divisie op Zandvoort.

De Supersport 1 divisie wordt volledig bezet door Nederlanders. Dennis de Borst wil er zijn titel verlengen in een Hyundai i30N TCR, maar zal moeten opboksen tegen onder andere Laurens de Wit. Hij debuteerde vorig seizoen in de Supercar Challenge en reed meteen naar de titel in de Supersport 2 divisie. Dit jaar wil hij zich tonen in een Audi TCR.

De Belgen rijden mee in de Supersport 2 divisie. Chris Voet en Bart van den Broeck van Traxx Racing waren vorig jaar dicht bij de titel in de Sport divisie en zetten de stap naar de Supersport 2 met een Alpine. Steven Teirlinck is een andere landgenoot, hij vormt een duo met de Nederlander Yari Hoogwerf. Tony Verhulst is de vierde Belg op de lijst, hij komt met een Honda Civic TCR aan de start.

Net zoals in de Supersport 1 kleurt ook de Sport 1 divisie volledig Nederlands. Mark Jobst is de titelhouder en vormt dit jaar een duo met Oscar Vianen. Rob Nieman is na een paar jaar afwezigheid terug en zal de strijd aangaan in een Renault Clio Evo. In de Sport 2 divisie is het Belgisch duo Ignace van den Broeck en Leon Iserbyt de enige inschrijving.

Het weekend start op vrijdag met een vrije training voor de Radical en GT divisies om 10u10, gevolgd door een vrije training voor de Sport divisies om 11u05. Op zaterdagochtend worden de kwalificaties afgewerkt, om 9u00 voor de GT’s en de Radicals, om 9u25 voor de Sport divisies. Later die dag staat de eerste race gepland, om 13u45 beginnen de rijders aan de één uur durende race. Op zondag wordt het openingsweekend afgesloten met een tweede race om 12u00.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.