In een notendop: rallycross internationaal

  • 5 Nations British Rallycross championship – Afgelopen Paasweekend was het Britse circuit Lydden Hill nabij Dover het decor voor een double header van het Britse kampioenschap rallycross. Onze landgenoot Viktor Vranckx kwam met zijn RX2e de rangen vervoegen bij de koninginneklasse Supercars. Tijdens de eerste wedstrijd op zaterdag mocht Vranckx als derde mee op het podium. Zondag werd Vranckx zesde in de finale, maar daar had de jonge Kempenaar zich laten opmerken door zijn halve finale te winnen waarbij hij onder meer Jack Thorn met een Peugeot 208 achter zich liet.
  • Euro RX – Vorige week werden de inschrijvingen voor de opener van het Europese kampioenschap ralllycross in het Hongaarse Nyirad vrijgegeven. De rijders van Euro RX1 (Supercars) en Euro RX3 (Super1600) zullen tijdens het weekend van 29 en 30 april aan hun jacht op de Europese titel in hun categorie beginnen. Met Enzo Ide zullen we in Euro RX1 een Belg aan het werk zien. Vorig jaar werd Ide met zijn Audi S1 tweede in Hongarije. Enzo mag zich alvast verwachten aan stevige tegenstand van onder meer Andreas Bakkerud, Patrick O’Donovan, Janis Baumanis, Ulrik Linnemann en regerend Europees kampioen Anton Marklund. We zien geen Belgen in de klasse Euro RX3, daar zal onze landgenoot Kobe Pauwels, ondertussen elders aan het werk, zichzelf alvast niet opvolgen.
  • WK Rallycross – De broers Timmy en Kevin Hansen bevestigden een tijdje terug reeds een nieuwe deelname aan het Wereldkampioenschap rallycross. Vandaag gaf ook de Fin Niclas Gronhölm te kennen opnieuw een gooi te doen naar de wereldtitel en dat net als vorig jaar voor het Construction Equipment Dealer Team. De zoon van voormalig WRC-rijder Marcus Grönholm werd in 2022 derde in de eindstand, een evenaring van zijn beste notering ooit, en mikt dit jaar uiteraard enkele plaatsjes hoger.

    (foto copyright J Dingenen)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.