BRC Tielt: Potty wint na spannend slot

Maxime Potty (Citroën) heeft de TAC Rally gewonnen, de vierde manche in het Belgian Rally Championship. Hij hield Cédric Cherain (Hyundai) achter zich, ondanks dat die nog stevig kwam opzetten in de laatste lus. Bastien Rouard (Hyundai) mocht als derde het podium op.

Net zoals in de vorige twee lussen verdeelden Maxime Potty (Citroën) en Cédric Cherain (Hyundai) ook in de laatste lus de KP’s. Cherain was de snelste in de negende en tiende proef en sloop zo richting Potty, maar de rallyleider won op zijn beurt de elfde KP met een verschil van slechts twee tienden. Cherain sloot zijn rally af met een overwinning in de laatste proef.

Die overwinning was echter niet genoeg om Potty van de troon te stoten. Het was nog even bang afwachten, maar uiteindelijk mocht hij toch juichen. Potty pakte zijn derde overwinning van het seizoen. Cherain kwam tot op 5,2 seconden van Potty en moest tevreden zijn met een tweede plek. Bastien Rouard (Hyundai) won de strijd om de laatste podiumplek van Adrien Fernémont (Skoda). Roger Hodenius bemachtigde de vijfde plek in het algemeen klassement en won zo in de Master Cup. De Nederlander hield Frederic Miclotte ruim achter zich.

Bij de GT’s was een indrukwekkende Gunther Monnens de winnaar. Benoit Verlinde reed letterlijk zonder concurrentie naar de zege in het Junior BRC, de andere Juniors moesten eerder vandaag al opgeven. Bij de Historics werd het nog spannend, maar Paul Lietaer maakte een fout in de laatste KP. Pieter-Jan Maeyaert pakte er de overwinning met zijn BMW M3 E30.

Reacties Potty en Cherain

Potty wachtte na de finish van de laatste KP het resultaat van Cherain af, maar uiteindelijk mochten de handen in de lucht. “Het was spannend tot het einde, maar dit voelt zeer goed. Ik heb nu twee ‘Championship’-rally’s gewonnen, maar dat wil niet per se zeggen dat ik ook het BK zal winnen. Het seizoen is nog lang en we – ik en Cherain – zullen elkaar nog vaak tegenkomen.”

Cherain werd genekt door zijn tijdstraf – voor een valse start eerder op de dag – en was zichtbaar gefrustreerd na de finish. “De tijdstraf is een spijtige zaak en ik ga er ook niet mee akkoord. Ik en Potty vertrokken allebei op hetzelfde moment, maar ik werd bestraft en hij niet. Dat de rally op deze manier beslist wordt, is zuur.” De kans is aanwezig dat BMA Hyundai, het team van Cherain, klacht zal neerleggen tegen het eindresultaat van de rally.

Voor de volgende BK-manche is het nog wachten tot eind april. Dan wordt in en om Namen de Rallye de Wallonie gereden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.