2CV Racing Cup Zolder: eerste race van het seizoen en eerste overwinning voor The Golden Horse Racing Team

De openingsmanche van het seizoen 2023 van de 2CV Racing Cup zorgde voor een zekere déjà vu. In 2022 stond het Golden Horse Racing Team al eerder op de hoogste trede van het podium op Circuit Zolder. Twaalf maanden later was dat opnieuw het geval en weer was het dus een groene Dyane die als eerste over de finish kwam. Luc Marchant, die het team in de kleuren van zijn restaurant kwam aanmoedigen, zag dat zijn reis uit Voeren niet voor niets was geweest!

(Persbericht: © Golden Horse – Foto: © Joachim Cieters)

Jean-Pierre Blaise en Sébastien Piette reden tijdens de kwalificaties naar de polepositie en begonnen 2023 op dezelfde manier als ze het seizoen 2022 in Croix-en-Ternois afsloten: met een overwinning. Maar de overwinning van de n°16 was verre van een gezondheidswandeling, zoals Arnaud Blaise, de jonge ingenieur van de wagen, na de race getuigde:

“Omdat de brandstofindicator van de n°16 defect was, kon Sébastien ons niet via de radio waarschuwen dat hij op de brandstofreserve reed en het was dus aan ons om te berekenen wanneer het voor hem het juiste moment zou zijn om naar de pitlane en de box terug te keren. Helaas riepen we hem een paar seconden te laat binnen en viel hij op het circuit zonder brandstof,” legt Arnaud uit. “Door dit euvel verloren we twee ronden. Vanaf dat moment hebben Sébastien en Jean-Pierre een reeks kwalificatierondes gereden om de opgelopen achterstand goed te maken. Bovendien kregen we ook nog eens een straf vanwege overdreven snelheid onder Full Course Yellow. Toen de twee andere auto’s die voor de overwinning in aanmerking kwamen ook een extra stop dienden te maken, hadden we meteen een meer dan comfortabele voorsprong. Van rustig aan naar het einde cruisen was echter geen sprake, want een fout door gebrek aan concentratie is snel gemaakt, vooral helemaal aan het einde van de race.”

De auto n°14 met André Blaise, Gérard Schmidt en Martin Businaro liet ook goede dingen zien met een derde plaats in de kwalificatie, waarna ze tijdens de wedstrijd de leiding in handen namen. Dame Fortuna zat echter niet mee aan boord…

“Toen onze wagen met startnummer #14 op de tweede plaats lag, kostte een batterijprobleem de crew vijf ronden”, vervolgt Arnaud, die deze wagen samen met de piepjonge Yann Diffels aanstuurt. “Maar het tempo van de rijders was zeer goed en ze maakten nog aanspraak op een plaats in de top-5. Helaas begaf de motor het met nog amper 40 minuten te gaan. We zullen nagaan waardoor de motor stuk ging, vooral omdat de rijders niets bijzonder gedaan hebben. We zijn er zeker van dat het dit seizoen nog goed komt.”

Het andere positieve punt, en niet het minste, was de uitstekende sfeer die het hele weekend in de pitbox van het team heerste. De wagens nr. 14 en nr. 16 krijgen nu een grondige nazichtbeurt ter voorbereiding op de tweede meeting van het seizoen 2023 van de 2CV Racing Cup: de 24 Uur van Magny-Cours in Frankrijk van 27 tot 29 mei.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.