In een notendop: F2 – F3 – F4 – EUR3

  • FIA F2 – Na de hoofdrace in Melbourne werden meerdere rijders in de Formule 2 bedacht met bestraffingen. Dat was het geval voor Roman Staněk. De Trident rijder kreeg 5 seconden tijdstraf voor het inhalen van Kush Maini (Campos) onder safety-car. Hij valt daarmee van de 10de naar de 14de plaats en verliest zo zijn eerste punten. Juan Manuel Correa (Van Amersfoort Racing) krijgt nu wel een punt. Ook Oliver Bearman (Prema) vangt 5 seconden en zakt naar de 17de positie. Victor Martins (ART) krijgt 10 seconden voor het uit de wedstrijd tikken van Dennis Hauger (MP Motorsport) bij de herstart. Hauger (toen derde) koopt daar weinig mee en ook Martins ziet enkel een lage finish positie vervangen door een nog lagere….
  • FIA F3 – Een regen aan bestraffingen ook na de Formule 3 hoofdrace met 5 seconden voor Luke Browning (Hitech) voor het aanrijden van Franco Colapinto, 10 seconden voor Dino Beganovic die Caio Collet uit de race tikte. Het veranderde niets dramatisch aan de uitslag, maar her en der oogsten enkele rijders een puntje meer of minder.
  • F4 Italië – De Italiaanse Formule 4 had vorige week testritten op Monza. De beste tijden waren er over de twee dagen Tuukka Taponen en Nicola Lacorte. Beiden Prema-rijders. Het Italiaanse team overheerste de testritten.
  • F4 Spanje – Nog even eerder was de Spaanse variant aan het werk op Spa-Francorchamps. Op de twee dagen was er de ene dag de beste tijd voor Valerio Rinicella (MP Motorsport) en de Chinees Christian Ho (Campos) de andere dag.
  • Eurocup 3 – Het Nederlandse MP Motorsport vulde zijn effectieven aan voor deze Spaanse toeleveringsserie met Bruno Del Pino, Sebastian Gravlund en de Mexicaan José Garfias. Bij Campos tekende men de Franse F4 kampioen Esteban Masson.

Foto: © premaracing.com/media

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.