MotoGP Argentinië: Bezzecchi met zijn eerste

Argentinië bracht een nieuw hoofdstuk in de saga van Valentino Rossi. Niet alleen behaalde Marco Bezzecchi zijn eerste zege in MotoGP, maar hij zorgde er ook voor dat “de dokter”, Valentino Rossi, met Mooney VR46 winnaar werd als teambaas in de MotoGP.

Foto: ©motogp.com

Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Ducati) zorgde voor een mooi opgebouwde zege. De Italiaan nam van bij aanvang de leiding, bouwde zijn voorsprong uit en reed, schijnbaar onbedreigd, naar de zege. Achter hem werd er een stevig robbertje gevochtenvoor de podiumplaatsen. Alex Marquez (Gresini Ducati) leek lang op weg naar een tweede plaats maar een ontketende Johann Zarco (Pramac Ducati) kwam in de slotfase nog langs gestoomd. De leider in de WK tussenstand, Francesco Bagnaia, ging met de fabrieks-Ducati tegen het asfalt en verliest de voorlopige leiding aan Bezzecchi.

Moto2: Arbolino zonder tegenstand

Nadat Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team) in de beginfase van de ingekorte wedstrijd (14 ronden) de leiding overnam van Alonso Lopez (Beta Tools Speed Up), reed de Italiaan naar een onbetwiste zege. Met hem mochten Alonso en Jake Dixon (Solunion GASGAS Aspar Team) op het podium. Onze landgenoot Barry Baltus (Fietenolie RW Racing GP) reed een verdienstelijke race in natte omstandigheden, maar strandde uiteindelijk buiten de punten.

Moto3: Suzuki ongenaakbaar, Almansa indrukwekkend

Het was eigenlijk de Turk David Almansa (CFMOTO Racing Pruestel GP) die als allereerste aan de leiding ging van de wedstrijd, maar hij werd slachtoffer van een valpartij, een lot dat in de natte race nog aan vele anderen te beurt zou vallen. Na het verdwijnen van Öncü was het Tatsuki Suzuki (Leopard Racing) die naar de leiding ging en een niet te overbruggen kloof sloeg. Achter hem was het vooral rookie David Almansa (CFMOTO Racing Pruestel GP), pas toe aan zijn tweede race op het wereldtoneel, die indruk maakte. De jongeman vertrok als 25ste en meldde zich na een aantal ronden aan op de tweede plaats. Uiteindelijk werd hij in de eindfases van de wedstrijd eruit getikt. Achter winnaar Suzuki waren het uiteindelijk Diogo Moreira (MT Helmets – MSI) en Andrea Migno (CIP Green Power) die het podium volledig maakten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.