F1 Australië: reacties na een chaotische race

In de Grote Prijs van Australië pakte Max Verstappen (Red Bull) zijn eerste overwinning ‘down under’. Lewis Hamilton zorgde voor blije gezichten bij Mercedes met een tweede plek. Fernando Alonso (Aston Martin) pakte zijn derde opeenvolgende podium. Ferrari baalde opnieuw, Esteban Ocon (Alpine) verweet ploegmaat Pierre Gasly niks na hun crash. We verzamelden enkele reacties na een incidentrijke Grote Prijs.

(Foto: © F1)

Max Verstappen (Red Bull):

“Mijn start was niet fantastisch en ik pakte het voorzichtig aan, want er stond veel op het spel. Na de herstart kon ik een gat slaan met de rest. De vele rode vlaggen waren frustrerend, maar we hebben gewonnen en dat is het belangrijkste. Dit is mijn eerste overwinning in Australië en dat voelt goed. Voor het team was het ook al even geleden dat ze in Australië konden winnen.”

Sergio Perez (Red Bull):

“In het algemeen is dit een goed resultaat. Gisteren verloor ik wat vertrouwen in de wagen, maar vannacht hebben we wat aanpassingen gedaan. Vandaag was het lastig om anderen in te halen. Als ik in het begin wat agressiever was geweest, had ik misschien hoger kunnen finishen, maar desondanks ben ik blij met de vijfde plek en de snelste ronde.”

Lewis Hamilton (Mercedes):

“Een podium is fantastisch. Ik had nooit verwacht dat ik tweede zou finishen dit weekend. Dat we de strijd met Aston Martin aankunnen, is geweldig voor ons. We moeten dat doortrekken en het gat met Red Bull moet overbrugbaar zijn. Het zal moeilijk worden, maar het is niet onmogelijk.”

George Russell (Mercedes):

“We hadden een geweldige kwalificatie gisteren en vandaag was de start perfect. Ik voelde me comfortabel en sterk in de wagen gedurende het weekend. Ik zie niet in waarom we niet hadden kunnen vechten voor de zege, dus de opgave is zeker teleurstellend.”

Fernando Alonso (Aston Martin):

“Het was een rollercoaster aan emoties vandaag door de vele rode vlaggen en incidenten. Dit was waarschijnlijk mijn gekste race in Melbourne maar het is geweldig om op het podium te eindigen. We konden Lewis constant onder druk zetten, maar hij maakte geen fouten. De tijdstraf voor Carlos Sainz vind ik te streng, hij was zeker niet zijn bedoeling om mij te raken.”

Lance Stroll (Aston Martin):

“We moeten tevreden zijn met het resultaat vandaag: een derde en een vierde plek is geweldig voor het team. De race werd veel onderbroken en zowel ik als Fernando Alonso konden de chaos niet vermijden. Bij de tweede herstart waren de banden nog niet op temperatuur, daardoor ging ik de grindbak in. Gelukkig werd de race opnieuw stilgelegd en mocht ik mijn plek terugpakken.”

Carlos Sainz (Ferrari):

“Ik had een goede start, maar de timing van de eerste rode vlag was ongelukkig. We hadden net een pitstop gemaakt en ik zakte terug naar de elfde plek. Ik kon een goede comeback produceren, maar de tijdstraf maakte al het werk ongedaan. Ik ga niet akkoord met de straf, de frustratie is moeilijk weg te steken.”

Charles Leclerc (Ferrari):

“Het was ongelukkig om de race zo snel te zien eindigen. Er was niet echt iemand in fout en ik kon niet veel doen. Teleurstellend, maar op naar de volgende race.”

Esteban Ocon (Alpine):

“De tweede herstart was zeer chaotisch en ik kon met eender welke wagen gebotst zijn. Er waren wagens die terug de baan opkwamen en Pierre Gasly was er één van, maar ik neem hem niets kwalijk. Hij bood ook direct zijn excuses aan.”

Oscar Piastri (McLaren):

“Dit resultaat had ik absoluut niet verwacht. Uiteraard was het een gekke race, maar we waren er op de cruciale momenten. Ik ben zeer blij om mijn eerste punten in Melbourne te kunnen pakken. Twee wagens in de punten is een fantastisch resultaat voor het team.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.