PartsPoint introduceert bezorging via de lucht

PartsPoint, het grootste grossiersnetwerk onder één naam in de Benelux, introduceert in het tweede kwartaal van 2023 een nieuwe bezorgmethode. Om op een duurzame, snelle en efficiënte wijze te bezorgen is de auto-onderdelen grossier gestart met leveren via geavanceerde drones.  

(persbericht / foto © PartsPoint)

De nieuwe logistieke vloot wordt, in zowel Nederland als België, geïntroduceerd onder de naam PartsPoint Air en is inmiddels al voor een selectie van klanten beschikbaar. Alliance Automotive Group Benelux, waar PartsPoint onderdeel van uitmaakt, heeft de nieuwe logistieke bezorgmethode uitgebreid getest. Ardjan van der Blonk, Directeur Supply Chain, vertelt over het ambitieuze project: “We hebben met een brede klantgroep uitgebreid onderzocht hoe we deze ambitie kunnen waarmaken. Zonder concessies te doen aan milieu, lokale regelgeving of klanttevredenheid. De drone bleek dé oplossing.” 

Ardjan vertelt verder: ‘’Naleveringen bij onze klanten maken ook een onderdeel uit van onze logistieke keten. Dankzij een drone kunnen we dit proces efficiënter inrichten, omdat  een bezorgauto niet hoeft terug te rijden. In de loop van 2023 worden 20 tot 30 PartsPoint vestigingen voorzien van PartsPoint Air om ook daar de onderdelen per drone te kunnen bezorgen’’. Een select deel van het assortiment is geschikt voor het leveren via PartsPoint Air en in Parts360 te herkennen aan het Air-logo. 

Erkend Duurzaam 

Alliance Automotive Group (Europe), naast de Benelux ook actief in landen waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje, stelt zich ten doel om uiterlijk in 2030 een CO2 reductie te behalen van meer dan 38%. Elektrificatie van bezorgmethoden, zoals de eerder aangekondigde Carvers maken hier onderdeel van uit. 

Eerder ontvingen alle PartsPoint vestigingen in Nederland en België het Erkend Duurzaam label en de centrale organisatie en depots Erkend Duurzaam Plus certificering. Dit label is hèt duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.