De autosport dit weekend: van Melbourne tot Zolder

Na een eerder rustig weekend is er tijdens het eerste weekend van april weer volop autosport, zowel in eigen land als ver voorbij de landsgrenzen. Uiteraard staat de F1 in Australië bovenaan de kalender, maar er is nog veel meer.

Foto: © WRC

In het Albert Park in Melbourne staat de derde Grand Prix F1 op de kalender, maar of deze wedstrijd boeiender gaat worden dan de voorbije twee wedstrijden is maar de vraag. De F1 kreunt onder de dominantie van één team en dat is Red Bull. Opvallend naast de F1 staan ook de F2 en de F3 op het menu, voor het eerst in de geschiedenis van beide series. Amaury Cordeel maakt dus ook de verre verplaatsing naar de andere kant van de wereld en de Oost-Vlaming moet er trachten een moeilijke start van het seizoen om te keren.

Nog internationale autosport is er met de V8 Supercars in datzelfde Melbourne, de tweede manche van de IndyCar (Texas) en de tweede MotoGP van het seizoen, in Argentinië.

In eigen land is er de Rallye des Ardennes, de derde manche van het Belgian Rally Championship – met onder meer Ott Tänak – en de wedstrijd in een om Dinant maakt zijn wederoptreden na jaren van afwezigheid op de nationale kalender.

Op Circuit Zolder gaan de deuren ook weer open, met de openers van de 2CV Competitie en de start van de BGDC. Op een goed uur rijden van de Belgische grens is er zaterdag dan weer de tweede manche van de VLN/NLS, uiteraard op de Nürburgring. De VAS heeft dan weer de Trimard Classic op de agenda staan.  

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.