24H Series Mugello: Haas RT blikt terug op schitterende eerste zege

Afgelopen weekend pakte het nagelnieuwe Haas RT zijn eerste overwinning. In de Europese opener van de 24H Series. Het team, met werkplaats in Ternat, racet onder de vlag van Antigua, maar kan op heel wat Belgische inbreng rekenen, waaronder die van teammanager Kris Dedoncker en uiteraard de Belgische rijders Mathieu Detry en Fréderic Vervisch.

Foto’s: © 24H Series

Haas RT – dat niets met het Haas F1 Team te maken heeft – is het geesteskind van de Belgische motorsportfotografe Sandrine Haas en Kris Dedoncker. “Maar Sandrine woont al geruime tijd op de Caraïbische eilandengroep Antigua en Barbuda en heeft de dubbele nationaliteit”, aldus de Vlaams-Brabander Kris Dedoncker. “Samen zijn wij vorig jaar aan de plannen van een nieuw team begonnen voor de internationale uithoudingsracerij en ondertussen is de eerste zege een feit, wat uiteraard geweldig is voor zo’n jong team. We zijn inderdaad grotendeels Belgisch, met veel medewerkers uit ons land, maar ook een mooie buitenlandse inbreng, waaronder één van onze tankers die van Antigua afkomstig is. De keuze om onder de vlag van Antigua te racen, heeft onder meer commerciële redenen. Onze werkplaats is in Wambeek, een deelgemeente van Ternat en dat is uiteraard in het centrum van ons land, vlak bij de hoofdstad.

Sterke start van jong team

Het seizoen startte voor Haas Racing Team in de 24 uur van Dubai, met een vijfde plaats van de Audi R8 LMS in de handen van het kwintet Soulet-Detry-Bertels-Mazatis-Vervisch. “Terwijl ik vooraf voor een top 5 zou getekend hebben, was het eigenlijk een kleine ontgoocheling, want er had zoveel meer ingezeten. We hebben van meetafaan laten zien dat onze aanpak goed is”, gaat Dedoncker verder. “Nu goed, afgelopen weekend hebben we in Mugello laten zien wat we kunnen en die zege is een enorm hart onder de riem voor het hele team, met dank aan onze Belgische rijders Frederic Vervisch en Mathieu Detry, samen met de Fransman Stéphane Perrin. Ons doel is om het hele kampioenschap van de 24H Series af te werken met de Audi, met daarnaast een aantal races in de VW Fun Cup competitie en mogelijk ook de 24 Hours of Zolder. Bovendien is het niet uitgesloten dat wij overgaan tot de aankoop van een tweede Audi R8 LMS GT3. Wat betreft de 24 Uur van Spa, dat was een optie, maar door de nieuwe datum van de race, begin juli, is het logistiek zeer moeilijk. De week na Spa racen wij immers met de 24H Series in het Portugese Estoril. Maar wat dit jaar niet is, kan volgend jaar uiteraard altijd komen.”   

De volgende race voor het team is de 12 Hours of Spa op 6 en 7 mei in Spa-Francorchamps.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.