MotoGP Portugal: Marquez met last-minute pole

Met een onnavolgbare allerlaatste ronde in de tweede helft van de kwalificatiesessie haalde Marc Marquez de allereerste pole van 2023 binnen op het Portimao circuit. Wie anders dan Marc Marquez zouden we bijna zeggen, en daarmee weet de rest van het veld meteen ook waar zij staan!

Foto: @ motogp.com

NIet één, maar twee nieuwe ronde rekords zette Marquez op de Honda. Eerst om zich doorheen Q1 te slaan, samen met de Cryptodata Aprilia van Miguel Oliveira, en daarna een gewaagde allerlaatste ronde om de pole op te eisen in Q2. Het leek er echter lang op dat Ducati met alle pluimen zou gaan lopen. Met het aflopen van de klok leek Francesco Bagnaia met de fabrieks-Ducati de zaken stevig in handen te hebben. Jack Miller was een kandidaat voor de eerste startrij maar een late val in de sessie zette de nieuwbakken KTM rijder terug naar de vijfde plaats. Het was dan Jorge Martin, met de Pramac Ducati die de tweede plaats in nam, terwijl Marquez sukkelde op de twaalfde plaats.

In de slotfase ging Bastianini op zoek naar een betere plaats op de grid en Marquez besloot te gaan voor een van zijn minst favoriete bezigheden: de slipstream vangen van een snelle rijder, in casu Bastianini. En het lukte Marquez om in de laatste rechte lijn de slipstream te pakken en naast de Italiaan te komen. Op de tabellen verscheen 1’37″226 als nieuw ronderecord en uiteraard, als pole-tijd. Naast Marquez vertrekken straks Bagnaia en Martin op de eerste startrij van de allereerste MotoGP sprintrace. Het belooft vuurwerk te worden met de snelle Ducati’s tegen de nooit aflatende Marquez

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.