In een notendop: WRC – BRC – F1

  • WRC – Kalle Rovanperä zal dit jaar deelnemen aan vier manches van het Drift Masters European Championship. De Fin zal met een Toyota Supra A90 de manches in Zweden, Finland, Duitsland en Polen betwisten. Vorig jaar proefde hij in Ierland al eens van het DMEC. “Het niveau in de Drift Masters ligt enorm hoog en ik heb weinig tijd om te wennen aan de wagen. Het doel is om plezier te hebben en ervan te genieten,” vertelt de regerende WRC-wereldkampioen.
  • BRC – Tom Boonen zal dit seizoen nog zes Historic BRC-manches meerijden. Hij reed in de Rally van Haspengouw al mee in de Lancia Delta Integrale en zal diezelfde wagen gebruiken in zijn andere deelnames dit seizoen. Boonen zal nog te zien zijn in de Rallye des Ardennes, de Rally van Wallonië, de Sezoensrally, de Rally of Bertrix, de East Belgian Rally en de Spa Rally. (Foto: © Legend Boucles)
  • F1 – De regels omtrent het budgetplafond staan ter discussie. Naast de kosten aan research zijn ook de uitgaven aan materiaal gelimiteerd. Teams die voor de invoering van de ‘cost cap’ degelijke infrastructuur hadden, merken hier vrij weinig van. Teams met mindere voorzieningen – meestal de kleinere teams – moeten een deel van de ‘cost cap’ uitgeven aan materiaal. Zo zien ze een deel van hun budget voor research verdwijnen. Volgens Motorsport.com is het onderwerp ter sprake gekomen tijdens een vergadering van de F1 Commision op vraag van Williams-teambaas James Vowles.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.