In een notendop: IMSA – GT – ELMS

  • IMSA – Carlos Tavarès, algemeen directeur van Stellantis, denkt aan een terugkeer van Dodge in het IMSA. Stellantis is momenteel al actief in de Formule 1 bij het Alfa Romeo-team. De terugkeer van Dodge zou voor het bedrijf marketinggewijs interessant zijn. Tavarès keek ook al in de NASCAR naar mogelijkheden, maar dat kampioenschap zou te duur zijn.
  • GT World Challenge Europe – Pure Rxcing heeft zijn rijders voor dit seizoen bekendgemaakt. Het Litouwse team neemt deel aan de Endurance Cup en de Sprint Cup, in beide kampioenschappen wordt een Porsche 911 GT3 R gebruikt. Alex Malykhin, Joel Sturm en Klaus Bachler kruipen achter het stuur in de Endurance Cup met onder andere de CrowdStrike 24 Hours of Spa. Ook in het Sprint-kampioenschap gaat Alex Malykhin aan de slag, samen met Ayhancan Güven.
  • ELMS – Inter Europol heeft zijn rijders aangekondigd. Het team neemt met twee wagens deel in zowel de LMP2- als de LMP3-klasse. In de #43 LMP2 Oreca 07 zullen Jonathan Aberdein, Olli Caldwell en Rui Andrede plaatsnemen. De #13 Ligier JS P320, in LMP3, zal bestuurd worden door Miguel Cristovao, Wyatt Brichacek en Kai Askey. Het ELMS-seizoen start op 23 april met de 4 uur van Barcelona op het Circuit de Barcelona-Catalunya. (Foto: © Inter Europol Competition)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.