Porsche Supercup: met Benjamin Paque aan de start

Na een sterke deelname aan de eerste editie van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe, werkt Benjamin Paque hard aan de voorbereiding van het verdere seizoen 2023. Zoals eerder aangekondigd, zal die verlopen via de Porsche Carrera Cup France met de Franse formatie CLRT, naast drie meetings van de Porsche Carrera Cup Benelux met August by NGT… en bovendien het integrale seizoen van de Porsche Mobil 1 Supercup, in het voorprogramma van de Grands Prix de F1 in Europa, opnieuw met CLRT! 

Na de drie meetings van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe, zal Benjamin Paque dit jaar dus starten in alle zes meetings van de Porsche Carrera Cup France en drie meetings van de Porsche Carrera Cup Benelux, steeds met twee races per weekend. Ook staan de acht wedstrijden van de prestigieuze Porsche Mobil 1 Supercup in de agenda van Paque! Dat betekent niet minder dan… 20 raceweekends in één en hetzelfde seizoen, allemaal aan het stuur van de Porsche 911 GT3 Cup – type 992 -. 

Vandaag, woensdag, in de loop van de avond, heeft het team CLRT van Côme Ledogar en Tugdual Rabreau zijn manschappen voor het sportieve seizoen 2023 voorgesteld. De net 18-jarige Benjamin Paque is één van de belangrijke pionnen van het Franse team. De jonge Luikenaar, die in Tongeren studeert, wordt de teamgenoot van Dorian Boccolacci en Léon Rousset in de Porsche Carrera Cup France en hij start ook in de Porsche Mobil 1 Supercup met diezelfde Dorian Boccolacci. 

De ambities van CLRT zijn voor dit seizoen 2023 hoger dan ooit tevoren”, legt Benjamin uit. “Ik kijk er uiteraard naar uit, omdat aan de zijde te kunnen doen van een gerenommeerde rijder als Dorian Boccolacci, vicekampioen van de Porsche Carrera Cup France in 2021 en 2022, maar ook Louis Rousset, die uit de LMP3-competities komt. In Frankrijk is mijn doel de titel van beste rookie, naast uiteraard een zo hoog mogelijke klassering in het algemene klassement. De voorbereiding op het seizoen is in volle gang en enig optimisme is zeker gerechtvaardigd.”  

Naast de Porsche Carrera Cup France, verdedigt Benjamin Paque de kleuren van CLRT ook in de Porsche Mobil 1 Supercup, de ultieme Porsche-competitie in het voorprogramma van de Grands Prix F1 in Europa. “De kalender van de Porsche Mobil 1 Supercup 2023 is bijzonder compact”, aldus nog Benjamin. “Het seizoen begint midden mei in Imola en vijf van de acht meetings vinden in de zomermaanden juli en augustus plaats. Dat maakt het voor mij makkelijker gezien ik ook nog steeds naar school ga. Het doel is om de toekomst voor te bereiden en heel wat nieuwe circuits te ontdekken waar ik in de loop van de volgende seizoenen zeker nog ga racen. Het resultaat op zich is in die optiek misschien minder belangrijk. De prioriteit is ervaring opdoen, maar tevens zo snel mogelijk in het goede ritme zitten en te kunnen opschuiven in de hiërarchie. Net als in de Porsche Carrera Cup France, is de aanwezigheid van Dorian Boccolacci aan mijn zijde een zeer positieve factor die me gaat helpen om snel in de goede richting te evolueren.” 

Herhalen we ook dat Benjamin ook aan drie meetings van de Porsche Carrera Cup Benelux deelneemt, met name Spa-Francorchamps, Zandvoort en Assen en dat in de kleuren van August by NGT. “Net als in Frankrijk mik ik ook hier op het algemene podium”, aldus Benjamin Paque. “Ik werk met hetzelfde team waarmee ik tijdens de competitie in Zuid-Europa heb samengewerkt en dat voelde zeer goed aan.”   

Het is belangrijk te melden dat Benjamin Paque zijn sportieve programma zal afwerken, parallel met zijn studies aan het VIIO in Tongeren, waar alles goed verloopt. Vervelen zal de jongeman uit Luik zich zeker niet doen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.