GT4 European Series: met recordaantal van 52 wagens

De GT4 European Series gaat met 52 inschrijvingen voor het seizoen 2023 zijn tweede opeenvolgende recordcampagne tegemoet. Na een opmerkelijke groei in de afgelopen jaren – van 37 inschrijvingen voor het volledige seizoen in 2021 tot een recordaantal van 50 vorig jaar – staan er nu dus 52 wagens op de deelnemerslijst, van 31 teams uit 10 verschillende landen. De deelnemers doen het op zes verschillende circuits waaronder Spa.

Voor het derde achtereenvolgende jaar zal het startveld van de GT4 European Series bestaan uit auto’s van negen verschillende fabrikanten: de Audi R8 LMS GT4 (acht auto’s), de gloednieuwe BMW M4 GT4 (vier auto’s), de Mercedes-AMG GT4 (zes auto’s) en een uitgebreide line-up van de Porsche 718 Cayman GT4 RS ClubSport (11 auto’s). Het populairste merk dit jaar komt echter uit Groot-Brittannië, met veertien Aston Martin AMR GT4. We zien ook vijf Alpine GT4 EVO, twee gloednieuwe McLaren Artura en telkens één Chevrolet Camaro GT4.R (met Kenny Herremans) en Toyota GR Supra GT4 Evo. Bij de teams is er ook één Belgische equipe: Xwift Racing Events dat de enige Toyota inzet voor onder meer onze landgenoot Antoine Potty.

De GT4 European Series start op 22 en 23 april in Monza.

-> deelnemerslijst: http://vmail.vertouk.net/userfiles/sro/file/SEASON%202023%20GT4EU%20-%20Provisional%20Season%20Entry%20List.pdf

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.