BRC Wallonie: nieuw parcours en VHRS als nevenwedstrijd

De Automobile Club de Namur heeft het parcours en het programma voor de 40ste Rallye de Wallonie bekend gemaakt. De wedstrijd in en om Namen is de eerste over twee dagen van het Belgian Rally Championship.

Foto: © Rallye de Wallonie

Het servicepark is onveranderd, maar de hoofdtent is enkele tientallen meters verplaatst, van het Waalseplein naar het Patinoireplein. De grootste nieuwigheid betreft echter de organisatie, parallel met het Belgisch kampioenschap, van een regelmatigheidsrally VHRS. De deelnemers kunnen kiezen tussen een gemiddelde snelheid van 50 of 60 km/u.

Wat het parcours betreft, heeft de organosatie het één en ander moeten aanpassen. Op zaterdag 29 april staan drie lussen van vier proeven op het programma: Nettine-Mohiville (14,38 km), Natoye (8,81 km), Crupet (8,16 km) en, na een tankbeurt, Wartet (5,45 km). De KP Wartet wordt slechts twee keer verreden. Aan het eind van de dag wordt de speciale show Citadelle-etappe (3,35 km) twee keer verreden. De eerste auto vertrekt om 7u45 uit Jambes en wordt zaterdagavond kort na 22u00 uur op het podium verwacht.

Op zondag 30 april vertrekt de eerste BRC om half tien uur uit Jambes. Op het programma staan twee lussen van vier snelheidsproeven: Fernelmont (7,60 km), Eghezée show (12,09 km), Vedrin (9,39 km) en Naninne (9,12 km). De aankomst van de eerste auto is gepland om 15u30. In totaal wordt er 188,07 km tegen de klok gereden.

Op vrijdag 28 april wordt een shakedown (van 12u00 tot 17u00) in Haversin georganiseerd, op een parcours uit de Condruzien rally-sprint. De nieuwe locatie is bedoeld om de omwonenden, die hinder zullen ondervinden van de nieuwe ES Show d’Eghezée, niet te storen. Bovendien is dit parcours van Haversin representatiever voor het profiel van het evenement en technischer.

De teams ingeschreven in de VHRS zullen net na de BRC-deelnemers van start gaan. Op zaterdag zal het parcours identiek zijn. Op zondag zal het parcours van de VHRS slechts één van de twee lussen van de BRC omvatten. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.