F2 Saoedi-Arabië: Vesti zegeviert na fouten van Martins en Bearman

Frederik Vesti (PREMA) heeft de hoofdrace in Saoedi-Arabië gewonnen en pakte zo zijn eerste hoofrace-zege in de F2. De Deen profiteerde van fouten bij Victor Martins (ART) en Oliver Bearman (PREMA) en hield Jack Doohan (Virtuosi) en Jehan Daruvala (MP Motorsport) achter zich. Amaury Cordeel werd na een bestraffing twintigste.

(Foto: © Dutch Photo Agency)

Poleman Victor Martins (ART) mistte zijn start volledig en zag Oliver Bearman (PREMA) meteen de leiding overnemen, maar geen van beide zou de hoofdrace winnen. Bearman maakte een slipper en verloor een handvol posities. Martins verloor even later ook de controle over zijn wagen en moest opgeven. De weg naar de zege lag open voor Frederik Vesti (PREMA), de Deen greep die kans met beide handen en pakte zijn eerste overwinning in een F2-hoofdrace.

Jack Doohan (Virtuosi) en Jehan Daruvala (MP Motorsport) maakten het podium compleet. De top twee in het kampioenschap sloegen er niet in punten te scoren, Théo Pourchaire (ART) en Ralph Boschung (Campos) werden respectievelijk veertiende en negentiende. Amaury Cordeel (Virtuosi) kwam in aanraking met Brad Benavides (PHM Racing), liep schade op en moest zijn voorvleugel laten vervangen. Hij kreeg voor de botsing een tijdstraf van tien seconden en finishte als twintigste.

In het kampioenschap blijft Boschung ondanks een puntenloze hoofdrace aan de leiding met 33 punten. Ook Pourchaire behoudt zijn tweede plek en heeft 32 punten achter zijn naam staan. Ayumu Iwasa (DAMS) sluit door een vierde plek aan bij de top drie, de Japanner heeft 31 punten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.