F1 Saoedi-Arabië: Verstappen ook in VT3

Ook in de derde vrije training was het al Red Bull wat de klok sloeg. Maar er waren genoeg problemen doorheen het veld om de deze derde sessie boeiend te houden.

Foto: @ Red Bull Content Pool

Het begon al voor de sessie. Bij Alpha Tauri merkte men iets op bij De Vries waarop het team de hele Honda Power Unit verving. Reden tot ongerustheid ook bij Red Bull want Perez liet de versnellingsbak vervangen en even later kwam het nieuws dat ook Max Verstappen zijn bak liet vervangen. In de sessie reed Yuki Tsunoda wel op de harde compound, maar kwam later in de sessie niet meer buiten voor een run op de softs.

In een bewolkte, ietwat donkere en winderige sessie, en op een iets koelere piste, was het opnieuw Max Verstappen die de beste tijd zette, met 1’28″485. Sergio Perez volgde trouw op zes tienden afstand. Mooi werk opnieuw van Fernando Alonso, derde met de Aston Martin ondanks de nachtelijke vervanging van de brandstoftank, maar al wel op bijna één seconde (0.998). Hij gaat voor aan teamgenoot Lance Stroll.

Problemen opnieuw voor Ferrari waar noch Leclerc (P6), noch Sainz (P10)in het ritme zaten. Lewis Hamilton redde noch wel de meubelen met een vijfde tijd maar Mercedes teamgenoot Russell moest genoegen nemen met een elfde tijd.

Straks om 18u00 is er de kwalificatiesessie, onder kunstlicht.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.