In een notendop: F1

  • Leclerc – Charles Leclerc (Ferrari) zal door een gridstraf voor de GP van Saoedi-Arabië tien plekken achteruit moeten op de startgrid. Na zijn opgave in de GP van Bahrein waren ze bij Ferrari genoodzaakt om een nieuwe ECU (Electric Control Unit) te installeren. F1-teams krijgen maar twee ECU’s ter beschikking voor het volledige seizoen en dit is al de derde voor Leclerc, vandaar de bestraffing. (Foto: © Ferrari)
  • Oostenrijk – De Grote Prijs F1 van Oostenrijk op de Red Bull Ring zal nog zeker tot 2027 op de kalender staan. Eind dit jaar zou het contract aflopen, maar dat is nu met vier jaar verlengd. Vooral de link met Red Bull was doorslaggevend voor de F1.
  • Williams – Frederic Brousseau zal in april aan de slag mogen als COO bij het Williams F1-team. Hij was 26 jaar aan de slag in de luchtvaartindustrie, in 1997 begon hij bij straalmotorfabrikant Pratt & Whiney. “Ik kijk ernaar uit om bij een team met zo veel F1-geschiedenis te werken en mee te bouwen aan de toekomst van Williams”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.