FIA WEC Sebring: Toyota met grote voorsprong in tweede vrije training

Net zoals in de eerste vrije training van de openingsmanche van het FIA WEC in Sebring was Toyota het snelst. De #7 ging de #8 zusterwagen voor. Hun dichtste achtervolger was de Ferrari #50, maar de Italianen moesten meer dan een seconde toegeven. De Porsche #6 met onder andere Laurens Vanthoor werd tiende.

(Foto: © Toyota Gazoo Racing)

Kamui Kobayashi (Toyota #7) was de snelste met een 1:46.954, Brendon Hartley (Toyota #8) volgde op drie tienden van een seconde en was de enige die binnen een seconde van de snelste tijd kon blijven. De Ferrari #50 klokte een tijd van 1:48.121 en was zo meer dan een seconde trager dan de Toyota #7. De Ferrari #51 werd vijfde, de Cadillac #2 met Richard Westbrook splitste de Ferrari-wagens en werd vierde. De Porsche #6 met Laurens Vanthoor werd tiende.

“Het ging best goed vandaag”, vertelt Kamui Koboyashi. “Ik heb alleen in de middag gereden en het was leuk om de snelste te zijn, maar ik denk dat ik mijn ronde had kunnen verbeteren. Tot nu toe doet het team het geweldig, maar het is nog te vroeg om te zeggen hoe de concurrentie er echt voor staat. We zijn echter wel tevreden met waar we nu staan.”

In de LM P2-klasse was de JOTA #28 met Pietro Fittipaldi de snelste met een 1:50.326, de Braziliaan ging beide United Autosports-wagens voor. Team WRT namen de zesde (#41) en twaalfde plek (#21) in. Ook in de LMGTE Am ging een Braziliaan het snelst, Daniel Serra zette in de Ferrari van Kessel Racing een tijd neer van 1:58.845. Corvette Racing en de Aston Martin van D’Station Racing volgden op de tweede en derde plek. Iron Dames met Sarah Bovy werd twaalfde.

Uitslag LM P2

Uitslag LMGTE Am

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.