Spa-Franchorchamps is weer open

Donderdag 16 maart betekent het einde van de winterstop voor het Circuit van Spa-Francorchamps en de hervatting van de activiteiten op de piste.

Amaury Bertholomé, Algemeen Directeur : “Rijdagen, testdagen, sportevenementen, races, wereldkampioenschappen… de kalender van het nieuwe seizoen biedt een brede waaier aan kwalitatieve activiteiten en evenementen. Een seizoen op het Circuit van Spa-Francorchamps, dat zijn 220 rijdagen en evenveel gelegenheden om te komen genieten van uitzonderlijke momenten met familie of vrienden, meestal gratis of tegen zeer democratische prijzen. Het omvat ook 24 weekenden met sportevenementen.

Vierwielers, tweewielers, wereldkampioenschappen, lokale organisaties en populaire evenementen waarbij het publiek de volle aandacht krijgt, van het Circuit zelf en van de verschillende organisatoren. Voor heel wat evenementen wordt het een bijzonder seizoen: de 75ste verjaardag van de Crowdstrike 24 Hours of Spa-Francorchamps, de 30ste verjaardag van de Spa Six Hours, de 25ste  verjaardag van de Hankook 25 Hours Fun Cup,…

Amaury Bertholomé, Algemeen Directeur : “Vanaf eind april kan het publiek genieten van onze nieuwe ontvangstfaciliteiten en het buitengewone uitzicht vanaf de nieuwe tribunes en gradins in de Endurance-zone, bij de afdaling van La Source naar Eau Rouge. Ik verheug mij op de hervatting van het seizoen en op de bijdrage van het Circuit aan de economische opbrengsten van de regio, zowel door de investeringen in infrastructuur en activiteiten op de site, als door de bijdrage aan de toeristische aantrekkelijkheid van de regio voor alle betrokken sectoren.

Het Circuit van Spa-Francorchamps is een piste die in het teken staat van de auto- en motorsporten, die het DNA vormen. Maar het dankt zijn bijzonderheid en charme ook aan de unieke locatie, genesteld in het hart van de Ardense bossen. Hier kunt u genieten van een boswandeling of een rondleiding waarbij u een kijk achter de schermen van het Circuit krijgt en kennismaakt met zijn geschiedenis.