Supercars Newcastle 500: Van Gisbergen opnieuw na complex weekend

Shane Van Gisbergen heeft aan het stuur van zijn Chevrolet Camaro in de kleuren van Red Bull in het Australische Newcastle ook de tweede race van het openingsweekend van de Australische Supercars gewonnen. De Nieuw-Zeelander won eerder de eerste race op zaterdag, maar raakte die zege kwijt nadat hij en zijn teamgenoot Broc Feeney uit de uitslag werden geschrapt. 

Foto: © Van Gisbergen / Red Bull

Opschudding in Australië waar de nummers één en twee van de opener van het seizoen uit de uitslag geschrapt werden. De reden was een verkeerd geïnstalleerd koelsysteem voor de rijders in de bolides, al gaat het team Triple Eight tegen die beslissing  wel in beroep. Voorlopig is Cam Waters (Ford Mustang) de nieuwe winnaar van de eerste race. 

Van Gisbergen haalde het in de eindfase van de tweede race van Chaz Mostert (Ford Mustang) en David Reynolds (Ford Mustang). Mostert is ook de eerste leider in de puntenstand. Eind maart wordt er opnieuw geracet, dan in Albert park, tijdens het Australische F1-weekend.