In een notendop: rally

  • Malcolm Wilson Rally – Dit weekend is er in en rond Cockermouth de Malcolm Wilson Rally. Deze rally is genoemd naar de oprichter van M-Sport en zal een bijzonder duo aan de start krijgen. Met het startnummer #2 op de deuren van een Ford Puma Rally1 gaan Jourdan Serderidis en Gregoire Munster het opnemen tegen teamgenoot Adrien Fourmeaux in een Ford Fiesta Rally2. Gregoire zal de nota’s lezen voor Serderidis en Alexandre Coria zal als vaste co Fourmaux navigeren. 
  • Rallye Le Touquet – Volgende week is er keuze te over voor de Belgische rallyfans. In eigen land is er de tweede wedstrijd van het Belgische kampioenschap (South Belgian Rally) en net over de Franse grens is er de opener van het Franse asfalt kampioenschap. Deze wedstrijd mag zoals steeds rekenen op gigantisch deelnemersveld. Maar liefst 173 wagens nemen de start langs het strand van Le Touquet. De winnaar van de Haspengouw Rally William Wagner (VW Polo R5) zal onder andere viervoudig Frans kampioen Yoann Bonato (Citroën C3 Rally2) en Bernd Casier (Ford Fiesta Rally2) als tegenstander krijgen. De verrassing op de startlijst is Stéphane Lefebvre. Lefebvre rijdt met Mickael Reydellet in een Porsche 991 GT3 Cup.
  • Craig Breen – Na een zeer verdienstelijke optreden in de WRC rally van Zweden staat Craig Breen voor een zeer drukke periode. Dit weekend is hij samen met zijn navigator James Fulton aan de slag tijdens de Fafe Rally in Portugal met een Hyundai i20 N Rally2. Daarna volgt een reis naar Mexico waar hij de voorbereiding van de WRC rally zal meemaken, om achtereenvolgens in zijn thuisland Ierland de West Cork Rally te rijden. Heel opvallend is dat Breen zich inschreef met een Ford Sierra RS Cosworth en daar opnieuw samenwerkt met zijn vroegere navigator Paul Nagle.

Tekst: © Koen Nuyts