GT World Prologue Paul Ricard: Mercedes bovenaan op dag 2

Bij de tweede dag van de Prologue op het circuit van Paul Ricard in Le Castellet gaf Mercedes de toon aan. De Fransman Thomas Drouet klokte met zijn #88 AKKODIS ASP AMG GT3 tijdens de ochtendsessie de beste rondetijd (1:52.701), en dit zou ook het snelste rondje van de tweedaagse Prologue worden. Winward Racing werd met zijn #57 Mercedes tweede en de derde positie ging naar de #17 Boutsen VDS Audi R8 LMS GT3 Evo II. Luca Stolz was ’s namiddags met de Mercedes van GetSpeed het snelst (1:53.423). De #88 werd tweede en de Audi van nieuwkomer CSA Racing tikte af als derde.

De #25 Saintéloc Audi legde de meeste ronden af, 252 over de twee dagen. Ook de #11 Comtoyou Audi en de #30 Team WRT BMW waren heel actief met respectievelijk 246 en 240 ronden.

Optimum Motorsport maakte van de gelegenheid gebruik om zijn rijderstrio voor de Endurance Cup voor te stellen. Sam De Haan, Dean MacDonald en Charlie Fagg zullen elkaar dit seizoen aflossen aan boord van de McLaren 720S GT3 Evo van het Britse team.

De eerste wedstrijd om de Endurance Cup vindt op 23 april op het circuit van Monza plaats. Enkele weken later, op 13 en 14 mei, worden de eerste wedstrijden voor de Sprint Cup gereden.

(Foto: © SRO)