De autosport dit weekend: FIA ERC en Supercars

Het wordt een rustig autosportweekend, met de opener van het Europese rallykampioenschap, de ERC Rally Serras de Fafe e Felgueiras. De shakedown en eerste KP zijn voor vrijdag, de overige zestien proeven zijn netjes verdeeld over zaterdag en zondag en goed voor een totale afstand van 180 kilometer tegen de klok. De wedstrijd heeft een schitterende deelnemerslijst, evenwel zonder Belgen. De grootste namen zijn Craig Breen (Hyundai), Mads Ostberg (Citroën), Joan Bonato (Citroën) en Hayden Paddon (Hyundai). 

Aan de andere kant van de wereld start het nieuwe seizoen van de Supercars met de Gen3-wagens. De Chevrolet Camaro en Ford Mustang zijn gloednieuw en starten dit weekend met de Thrifty Newcastle 500 het Australische autosportjaar. Het kampioenschap telt twaalf wedstrijden en eindigt in Adelaide. (Foto: © Supercars)

Verder houden de FIA WEC en VLN hun testdagen.