F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium

Max Verstappen (Red Bull) heeft op dominante wijze de eerste Grote Prijs van het seizoen gewonnen. Sergio Pérez (Red Bull) maakte er een één-twee van. Fernando Alonso (Aston Martin) stond voor de 99ste keer op het podium. Voor Charles Leclerc (Ferrari) werd het een race in mineur.

(Foto: © Red Bull)

Bij Ferrari werd het een race om snel te vergeten. Charles Leclerc (Ferrari) moest opgeven door een probleem met de krachtbron. Op het moment van zijn opgave reed de Monegask derde. Carlos Sainz (Ferrari) nam die derde plek over, maar kon die niet lang vasthouden. Fernando Alonso (Aston Martin) ging zijn landgenoot voorbij op weg naar het 99ste podium in zijn F1-carrière.

In het middenveld stapelde Ocon de tijdstraffen op, na drie bestraffingen had de Fransman twintig seconden aan tijdstraf. Uiteindelijk gooide de Fransman de handdoek in de ring. Ook Oscar Piastri (McLaren) gaf op. Voor McLaren hield de malaise daar niet op, Lando Norris (McLaren) zag de finishvlag als laatste. Alonso werd tot ‘Driver of the day’ benoemd, maar dat had evengoed Pierre Gasly (Alpine) kunnen zijn. De Fransman startte vanop de laatste plek en werd negende.

Vooraan reed Verstappen (Red Bull) met de vingers in de neus naar de overwinning. De regerende wereldkampioen leidde van start tot finish en won zo voor het eerst op het circuit in Bahrein. Sergio Pérez maakte het Red Bull-feestje compleet met een tweede plek. Het Oostenrijkse team kon zich geen betere seizoenstart, al zeker met de opgave van Leclerc.

Binnen twee weken scheuren de F1-wagens over het asfalt in Saoedi-Arabië en of Red Bull ook daar oppermachtig zullen zijn, is de vraag. Ferrari zal alleszins hopen dat zijn wagens allebei over de meet bollen.

Uitslag Grote Prijs F1 van Bahrein