Winterkoningen: Andrea Kimi Antonelli

De Italiaan is een van de snelst rijzende sterren aan het eenzitter firmanent. Na zijn debuut in Karting in 2015 en een waslijst aan titels (waaronder meerdere Europese- en wereldtitels) van 2018 tot 2021, kwam de overgang naar de autosport in 2021. Antonelli liet zich opvallen met een derde plaats in de prestigieuze “trophy race” in de VAE. 2022 bracht dan het verwachte succes met titels in de Formule 4, zowel in de Italiaanse als in de Duitse competitie. Het succesjaar werd afgesloten met de winst in de Formule 4 race van de FIA Motorsport Games.

(Foto: premaracing.com/media)

De eerste uitdaging voor 2023 werd het Formula Regional kampioenschap van het Midden-Oosten. De serie die voorheen was gekend als het Aziatische Formule 3 kampioenschap, hoort onder de FIA ladder naar de Formule 1. Niet enkel brengt het mooi veel punten op voor de FIA Superlicentie, het geeft de rijders ook een kans om in de vroeger doodse winterperiode, de nodige ervaring en kilometers op te doen.

Met drie zeges en viermaal een tweede plaats kon Antonelli de titel in de voorlaatste race op zak steken, zijn vierde opeenvolgende kampioenschap in twee jaar tijd! Hij hield daarbij de nieuwe “coming man”, Taylor Barnard, op afstand. De toekomst ziet er ondertussen goed uit voor de 16-jarige uit Bologna. In 2023 doet hij een gooi naar het hoger aangeschreven Europese Formula Regional kampioenschap, met het Italiaanse topteam Prema Racing en sedert 2019 al hoort Antonelli bij het Mercedes Junior Team. Een nieuwe titel, deze keer in de Europese Formula Regional, zou hem definitief op weg zetten naar de koningsklasse.