BRC Ardennes: met Tanak, Münster en Serderidis

Mooi nieuws voor de Belgische rallyfans. Ott Tänak, Grégoire Munster en Jourdan Serderidis zullen immers aan de start verschijnen van de Rallye des Ardennes 2023!

Amper twee dagen na de sensationele finale van de Rally van Haspengouw, is er weer fantastisch nieuws voor het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Jourdan Serderidis had beloofd van de Rallye des Ardennes een topevenement te maken en hij houdt woord. Voormalig wereldkampioen Ott Tänak zal in Dinant van de partij zijn om de Ford Puma Rally1 Hybrid te besturen als openingswagen. Een test met het oog op de WRC-manche van Kroatië.

Ook Grégoire Munster komt de afspraak in Kroatië voorbereiden met een Ford Fiesta Rally2 Evo ingezet door SXM en natuurlijk is ook Jourdan Serderidis, de man die dit alles mogelijk maakt, zelf van de partij met een Volkswagen Polo GTI R5. Het nieuws werd bevestigd door Jourdan Serderidis, die vorig jaar de Rallye des Ardennes, zijn thuisrally, won.

Organisator Hugues Henrot van Ecurie Bayard is in de wolken. Hij dankt van harte de personen die dit project mogelijk hebben gemaakt.

Dit is schitterend nieuws voor onze wedstrijd die dit seizoen promoveert naar het BRC. Jourdan wil er het evenement van het jaar van maken in België en hij is goed op weg om dat waar te maken. De komst van de wereldkampioen van 2019 zal veel publiek lokken. We willen hen wel vragen om de veiligheidsrichtlijnen strikt te respecteren zodat we een veilige wedstrijd kunnen beleven.

Met deze aankondiging en al een dikke twintig inschrijvingen, belooft de Rallye des Ardennes 2023 een topeditie te worden. Meer nieuws over de deelnemers later deze week.