BRC Haspengouw: M-Cup en Historic

De Moood M-Cup tijdens de Haspengouw Rally werd gewonnen door Patrick Diels en Stijn Aper in hun BMW E87. Ze hadden een voorsprong van bijna twintig seconden op het duo Bjorn Six – Thijs Ozeel in de BMW M3 E30. De Lommelse meubelman Philip Lommers behaalde samen met co Peter Michiels een welverdiende derde podiumplaats.

Ook de oudjes kwamen weer van stal tijdens de Haspengouw rally. In het Historic gedeelte was de overwinning voor Dirk Deveux die samen met Johnny Vangrieken team vormde in een Ford Seirra RS Cosworth. Een zeer mooie tweede was voormalig wielrenner Tom Boonen, die in zijn tweede rally al meteen het podium mag betreden. Boonen die genavigeerd werd door ervaren rot Erwin Mombaerts gaf blijk van talent in de Lancia Delta. Nog een Italiaanse wagen, met name een Ferrari 308 GTB bemand door Olivier Breittmayer en Pierre Sibille  werd vierde, achter de Opel Ascona van Jorissen-Mullens. (Foto’s en tekst: © Koen Nuyts)