BRC Haspengouw: Wagner verrast de vaste Belgen in Sint-Truiden

Het is uiteindelijk de 29-jarige Belgische Fransman William Wagner die de 25ste Rally van Haspengouw op zijn naam heeft geschreven. In zijn Stéphane Sarrazin Motorsport VW Polo hield hij op de meet amper zes tienden van een seconde over op de nummer twee, de verrassende Maxime Potty in de PH Sport Citroën C3. Cédric Cherain bezorgde Hyundai en BMA de derde plaats in Sint-Truiden. 

We waren een beetje voorzichtig begonnen, maar we hebben zonder fouten doorgezet tot het einde”, aldus de winnaars aan de finish in Rijkel bij Sint-Truiden. In de laatste proef ‘Gelmen 3’ was Potty nog nipt sneller dan Wagner, maar dat volstond niet meer voor zijn eerste zege in het Belgian Rally Championship. Potty pakt wel het maximaal aantal punten in het BK Rally. Wagner is afkomstig van Dinant, maar woont al goed tien jaar in de Vogezen.

Cherain werd dus derde, voor Gino Bux in zijn nieuwe VW Polo en Cedric De Cecco (Citroën), die behoorlijk tevreden was met een top 5. Kris Princen werd zevende, ondanks zijn technische problemen en de tijdstraf van 40 seconden die daarop volgde. Bastien Rouard (Hyundai) werd uiteindelijk zesde. 

Jonas Langenakens eindigde met zijn Mitsubishi EVO 7 als achtste en winnaar in de klasse NCE en de Landenaar liet nogmaals zien dat hij ook vandaag nog heel wat talent in huis heeft. Langenakens snoepte die achtste plaats in de laatste KP af van Charles Munster (BMA Hyundai). Kurt Boone (Mitsubishi) werd tiende. Marvyn Henrard wint met zijn Porsche in RGT. Bij de Historics gaat de zege naar Dirk Deveux (Ford), voor Tom Boonen (Lancia). Patrick Diels was de beste BMW-rijder, Jonas Dewilde (Renault) beste Junior.

Op 18 maart start de reeks van de Cup-wedstrijden met de South Belgian, de volgende ‘Championship’ wedstrijd is op 8 april de TAC Rally.