BRC Haspengouw: open strijd tussen twee jonge talenten Potty en Wagner

De tweede lus van de 25ste editie van de Rally van Haspengouw was opnieuw zeer open, met vooraan een strijd tussen twee jonge rijders: Maxime Potty in een Citroën C3 Rally2 en William Wagner in zijn Volkswagen Polo GTi. Wagner is na de achtste proef tot op een halve seconde van leider Potty teruggekomen, wat ons een zeer spannende eindstrijd belooft! Er staan vandaag nog vier proeven op het menu en het verdict kennen we rond iets na zeven. 

De Franse Belg Wagner is 29, Potty telt 23 lentes en samen maken zij het mooie weer in deze jubileumeditie van de Limburgse opener van het Belgian Rally Championship. In de tweede lus startte Wagner met een scratch, gevolgd door Skoda-rijder Adrian Fernémont en opnieuw Wagner. De vierde KP van de namiddaglus was ook voor diezelfde Wagner en hij komt zo tot op een halve seconde terug van de jonge Waal Potty. Achter de jonge wolven volgt Cédric Cherain nu in de BMA Hyundai als derde op net geen twintig seconden, met één seconde bonus op Gino Bux (VW). Kris Princen is in zijn Citroën vijfde, nadat de Limburger in de vijfde proef goed twintig seconden verloor. Princen heeft een achterstand van 32 seconden. Cédric De Cecco (Citroën) is zesde op 42 seconden. 

Adrian Fernémont heeft na zijn scratch in de zesde KP een fout gemaakt in de zevende en de tweevoudige kampioen staat meteen te voet, gezien de schade aan de radiator van zijn Skoda.    

Opvallend is ook de sterke rally, opnieuw, van Jonas Langenakens, die met de Mitsubishi mooi in de top 10 rijdt. Patrick Diels leidt in de M Cup, Dirk Deveux is de beste bij de Historics.