F1: Stroll mogelijk enkele weken out

Op 20 februari, drie dagen voor het begin van de wintertest, raakte bekend dat Lance Stroll (Aston Martin) bij een fietsongeluk tijdens een training betrokken was. De pols van de Canadees blijkt het grootste probleem te zijn, maar hoe erg die blessure is, blijft een raadsel. De testdagen moet Stroll aan zich laten voorbijgaan en of hij op tijd fit zal zijn voor de GP van Bahrein, is niet zeker.

(Foto: © Aston Martin F1 – Tekst: Jarne De Scheemaecker)

Gisteren gaf Felipe Drugovich (Aston Martin) een update over Stroll zijn blessure. Hij vertelde dat de pols van de Canadees de hoofdzaak is. Teambaas Mike Crack legde uit dat Strolls afwezigheid bij de testen “uit voorzorg” is. Verder kwam er geen extra informatie vanuit de hoek van Aston Martin, wat de geruchtenmolen op volle toeren doet draaien.

De pols is het probleem, maar hoe of die al dan niet gebroken is, blijft een raadsel. Volgens Motorsport.com was er wel degelijk sprake van een polsbreuk die hij opliep bij een fietsongeluk in Malaga, Spanje. Stroll is na het incident naar Barcelona gevlogen waar chirurg Xavier Mir hem opereerde. Mir is bekend in de Moto GP-wereld, hij opereerde in het verleden meervoudig Moto GP-wereldkampioen Marc Marquez. Wanneer de operatie precies plaatsvond, is niet duidelijk waardoor het moeilijk is om in te schatten wanneer Stroll fit genoeg zal zijn.

GPblog.com zegt dat sommige Braziliaanse journalisten geloven dat Stroll zijn beide polsen heeft gebroken. Als dat waar is, bestaat de kans dat de Canadees niet één maar meerdere Grote Prijzen zal missen. Polsblessures – en al zeker breuken – hebben namelijk meerdere weken nodig om volledig te herstellen.

Als Stroll de GP van Bahrein niet haalt, zal Aston Martin naar een vervanger op zoek moeten gaan. Felipe Drugovich lijkt de meest logische keuze als reserve-rijder bij het Britse team. De Braziliaan werkte tijdens de wintertest de ochtendsessie op donderdag af en heeft dus al ervaring in de Aston Martin-bolide. Ook Stoffel Vandoorne is reserve-rijder bij Aston Martin en kan opgeroepen worden. De Belg is momenteel in Kaapstad, een hoofdstad van Zuid-Afrika, waar hij de ePrix van Kaapstad zal rijden. Hij kan dus niet aanwezig zijn bij de F1-testdagen, maar is volgende week wel beschikbaar.