In een notendop: FIA WEC

  • FIA WEC Spa – Terwijl iedereen uitkijkt naar de eeuw-editie van de 24 uur van Le Mans, lijkt ook de laatste race van het FIA WEC voor Le Mans een feest te worden. Zo wordt er op Spa-Francorchamps op 29 april naast de vaste wagens ook nog een extra Cadillac verwacht. Het Amerikaanse merk heeft drie wagens in Le Mans en komt die race dus in Spa al met twee bolides voorbereiden, beide in handen van Chip Ganassi. 
  • Keuring – Opvallend nieuws deze week, voor de 100ste verjaardag van de 24 uur van Le Mans, zullen enkele auto’s de weg tussen de keuring in het centrum van de stad en het circuit al rijdend afleggen. 
  • FIA WEC – Peugeot Sport heeft naar eigen zeggen een goede 36-uurstest in het Spaanse Aragon afgelegd, onder meer met Stoffel Vandoorne. (Foto: © Peugeot Sport)