Asian Le Mans Abu Dhabi: poles voor 99 Racing, WTM by Rinaldi en Hub Auto Racing

De piloten met het statuut Bronze werkten vanmorgen de kwalificatie af. De in LMP2 debuterende Ahmad Al Harthy zorgde voor de verrassing door het beste kwalificatierondje (1:42.644) te rijden. De inwoner van Oman was met zijn Oreca 07 een seconde sneller dan Salih Yoluç (DKR Engineering). De tweede snelste rondetijd bepaalt de startgrid voor zondag en ook daarbij was Al Harthy bovenaan het klassement te vinden.

(Foto: © Asian Le Mans Series)

Zoals vorig weekend in Dubai was Torsten Kratz (WTM by Rinaldi Racing – Duqueine) het snelst in LMP3. De Duitser werd op een halve seconde gevolgd door Alexander Bukhantsov (Inter Europol Competition – Ligier). Ook voor de startopstelling van race 2 is dit de volgorde in deze klasse. Tom Van Rompuy (DKR Engineering – Duqueine) werd zowel met zijn snelste als tweede snelste chrono achtste.

In GT realiseerde Liam Talbot (Hub Auto Racing – Mercedes) tweemaal de polepositie.

De eerste wedstrijd van het weekend gaat vandaag om 12u Belgische tijd van start en duurt uiteraard vier uur.