In een notendop: FIA F3 – FIA F2- F1 Academy

  • FIA F3 – De beste tijd van de eerste dag aan tests in Bahrein ging naar de Zwitser Gregoire Saucy (ART). Hij was er sneller dan rookie Taylor Barnard (Jenzer).
  • Alpine Academy – De junior afdeling van het Franse F1 team verlengde gisteren zijn samenwerking met de Italiaan Gabriele Mini (vicekampioen F3 Regional) en de Bulgaar Nicolo Tsolov (Spaans F4 kampioen). Verder kwam ook W Series rijdster Abbi Pulling aan boord.
  • F1 Academy – De 24-jarige Duitse Carrie Schreiner wordt teamgenote van Lena Buhler bij ART Grand Prix voor het eerste seizoen van de F1 Academy, de FIA serie voorbehouden aan vrouwelijke rijders. Kersvers Alpine Academy lid, Abbie Pulling, start dan weer naast Jessica Edgar bij Rodin Carlin.
  • FIA F2 – Ook de eerste testdag van de Formule 2 in Bahrein zit er op en het was Theo Pourchaire (ART) die onmiddellijk zijn bedoeling duidelijk maakte met de twee snelste tijden van de dag. Hij werd in de voormiddag gevolgd door Jehan Daruvala (MP Motorsport) en in de namiddag door Richard Verschoor (Van Amersfoort). Onze landgenoot Amaury Cordeel kende een wat stroeve start bij UNI Virtuosi met een 18de tijd in de voormiddag en een laatste tijd in de namiddagsessie.

Foto: ©Dutch Photo Agency