FFSA Rally: start over iets meer dan een maand

Niet alleen in eigen land start over enkele weken het nationale rallykampioenschap, ook in Frankrijk is de aanloop naar het nieuwe seizoen begonnen. In dat Franse asfaltkampioenschap mogen Yoann Bonato en Benjamin Boulloud naar hun vijfde titel op zoek gaan. Dat doen ze met een Citroën C3 Rally2. Wie we ook in een Citroën C3 Rally2 zullen zien, zijn Leo Rossel en Eric Camilli. Zij vervoegen het Minerva Oil team tijdens het Franse rallykampioenschap op asfalt, dat overigens niet ver van ons land van start gaat. De Franse kampioen onverhard, Jean-Baptiste Franceschi, doet het dan weer met een Skoda Fabia. Quentin Giordano daarentegen hing recent de helm aan de haak. Hij zal vanaf nu een carrière uitbouwen aan het hoofd van het familiale transportbedrijf. (Tekst: © Koen Nuyts en © Foto: FFSA Rallye)

2023 Frans rallykampioenschap kalender:
17-18 maart: Le Touquet Pas-de-Calais Rally
21-22 april: Rally Lyon-Charbonières Rhône
19-20 mei: Antibes Côte d’Azur Rally
17-18 juni: Vosges Grand Est Rally
7-8 juli: Rally Aveyron Rouergue Occitanie
31 augustus-2 september: Mont-Blanc Morzine Rally
30 september-1 oktober: Rally Coeur de France
27-28 oktober: Cevennes Criterium
24-26 november: Rallye du Var