Porsche Challenge Middle East: wat een weekend voor Ghislain Cordeel

De vierde meeting van de Porsche Sprint Challenge Middle East kleurde hellemaal Belgisch. Op de omloop van Dubai, behaalde Ghislain Cordeel in de kleuren van GP Elite twee zeges en één polepositie. Enkel in de eerste kwalificatie van het weekend moest de snelle man uit Temse de Brit Harri Jones voor zich dulden. Cordeel speelt zo nog volop mee voor de titel.

In de eerste race van het weekend, kwam onze landgenoot na een zeer hard gevecht over de finish met minder dan twee tienden van een seconde voorsprong op de Brit Harri Jones – zelfs een beschadigde band door een contact in de laatste ronde kon hem niet tegenhouden, terwijl de Israëliër Ariel Levi als derde over de meet kwam.

Cordeel pakte vervolgens de polepositie voor de tweede race en de Belg kwam in de tweede race opnieuw als eerste over de finishlijn, met Harri Jones en Ariel Levi als tweede en derde na een zeer close gevecht tijdens de laatste ronden.

Cordeel komt zo fors dichter op de leider in het kampioenschap, Ariel Levi en dat met nog twee raceweekends van telkens twee races te gaan, beide malen in het voorprogramma van de F1, met name Bahrein en Saoedi-Arabië.