FIA WEC 2023: WRT opnieuw met Robert Kubica in zee

Team WRT heeft vandaag de rijdersbezetting bekendgemaakt van de eerste van zijn twee auto’s die in 2023 zullen deelnemen aan het FIA World Endurance Championship in de LMP2-klasse. De ORLEN Team WRT Oreca 07 Gibson #41 van het Belgische team zal worden toevertrouwd aan Rui Andrade, Louis Delétraz en Robert Kubica.

Foto: © WRT

Terwijl de Angolees Andrade zijn tweede opeenvolgende WEC-campagne voor Team WRT zal rijden, maken de Zwitser Delétraz en de Pool Kubica een comeback bij het team. Delétraz en Kubica werden in 2021 met Team WRT ELMS-kampioen, samen met Yifei Ye.

De volledige line-up van auto #31 wordt te zijner tijd bekendgemaakt, in de aanloop naar de eerste ronde van het WEC 2023 op 17 maart in Sebring. Mogelijk zien we Sean Gelael samen met Robin Frijns en Dries Vanthoor in de tweede wagen.

Robert Kubica: “Ik ben erg blij om terug te zijn in de WRT-familie en om ORLEN Team WRT te vertegenwoordigen, maar deze keer in het FIA WEC, nadat we in 2021 samen raceten en het ELMS-kampioenschap wonnen. Het wordt mijn derde jaar met Louis, maar mijn eerste met Rui, die ik goed ken uit de paddock en over wie Louis altijd zeer is geweest. Het wordt een grote uitdaging om te racen in het FIA WEC en natuurlijk in Le Mans, het zou leuk zijn om deze keer een ronde meer te halen, wat we in 2021 misten we de zege in de laatste ronde. We blijven gefocust en zullen hard werken om de best mogelijke resultaten te behalen!