In een notendop: F1 – FRECA – Kart

  • Karting – De Belgen deden het goed in het openingsweekend van de WSK Champions Cup Karting, gehouden in Lonato in Italië. Bij de Mini (Groep 3/Under 10) besloot Antoine Sylva Venant (Kidix/KR-Iame) uitstekend als tweede. Bij de X30 Senior was er een mooie derde plaats voor Elie Goldstein (TBKart/TBKart-Iame).
  • FRECA – De Belgisch-Nederlandse Maya Weug kent bij KIC Motorsport nu al haar teamgenoten binnen het Formula Regional by Alpine. Naast de Fin Iker Oikarinen wordt het de 16-jarige Zwitser Shannon Lugassy. Hij reed vorig jaar in de Ultimate Cup met een oudere Formula Renault tweeliter.
  • F1 – Zoals verwacht nam Audi een aandeel in het Zwitserse Sauber team. In het licht van het Sauber-Audi project voor 2026 in de Formule 1, nam Audi een minderheidsaandeel in het Zwitserse team. Het komende seizoen blijft Sauber gewoon het Alfa Romeo team, met Ferrari motoren.

Foto: © Audi/media