In een notendop: Regional – F4

  • FRO – Er werd weer volop geracet in Nieuw-Zeeland dit weekend. Op de piste van Mansfeild waren er zegens voor de Britten Josh Mason en Louis Foster, terwijl thuisrijder James Penrose het weekend mocht afsluiten met winst in de derde race. Charlie Wurz, met dit weekend enkel wat ereplaatsen, blijft de leider in het kampioenschap met 212 punten, voor de Nieuw-Zeelander Callum Hedge (206 punten), dit weekend tweemaal tweede.
  • GP Nieuw-Zeeland – De 36-jarige autosport-duizendpoot Chris Van Der Drift zal met Hamilton Motorsport aan de start staan van de komende 67ste editie van de Grote Prijs van Nieuw-Zeeland. De wedstrijd op Hampton Downs vormt een onderdeel van het Formula Regional Oceania.
  • FRME – Het Formula Regional voor het Midden-Oosten was aan de slag in Koeweit, waar aanvankelijk Dino Beganovic (Mumbai Falcons), Joshua Dufek (PHM) en Sami Meguetounif (Hyderabad Blackbirds by MP Motorsport) als winnaars werden gevierd. Maar Dufek liep tegen een diskwalificatie aan wegens een niet-conforme anti-rollbar en zag de zege in race 2 naar teamgenoot Taylor Barnard gaan. Met tweemaal een tweede plaats beperkte Andrea Kimi Antonelli (Mumbai Falcons) de schade in het kampioenschap, waar de Italiaan nog steeds leidt met 74 punten, voor Beganovic (62) en Barnard (55).
  • F4 UAE – Volop actie ook in Koeweit voor het Formule 4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten waar James Wharton (Mumbai Falcons) en McLaren Junior Ugo Ugochukwu (Prema) met elkaar in duel gingen. Het leverde voor elk van hen een zege op terwijl de afsluitende derde race de allereerste winst in de eenzitterij bracht voor de 16-jarige Filipino Zachary David (R-Ace). In de tussenstand van het kampioenschap houdt Ugochukwu (105 punten) een stevige leiding op Rinicella (79) en Wharton (70).

Foto: © toyota.co.nz/press