Le Mans 24 – Button, Johnson en Rockenfeller met Hendrick Motorsports

In de aanloop naar de 24 Uur van Daytona maakte Hendrick Motorsports het rijderstrio bekend voor de 24 Uur van Le Mans. Daar komt het team met een op een NASCAR gebaseerde wagen die uitkomt in Garage 56 aan de start. Garage 56 dient om projecten, die niet onder de normale reglementen vallen, een kans te geven tijdens de Franse etmaalrace.

Vooral Jenson Button is een verrassing. Jimmie Johnson en Mike Rockenfeller hadden de Chevrolet Camaro ZL1 reeds eind vorig jaar aan de tand gevoeld. Johnson won met Hendrick Motorsports zeven NASCAR-titels en reed de laatste twee seizoenen IndyCar. Mike Rockenfeller zegevierde met Audi in 2010 in Le Mans. Het uitgebreide palmares van Jenson Button telt een wereldtitel F1, maar ook een deelname aan de 24 Uur van Le Mans in 2018 met SMP Racing.

(Foto: © Hendrick Motorsports)