WRC 2023: Ogier in Mexico, Gap weer klaar voor Monte-Carlo

De kersverse recordwinnaar van de Monte-Carlo, Sébastien Ogier, zal ook in Mexico van start gaan. Het Midden-Amerikaanse land is de derde afspraak van het WRC 2023 en uiteraard doet Ogier dat in de kleuren van Toyota. 

Met negen zeges is Ogier uiteraard WK-leider, maar de Fransman neemt niet deel aan de volgende proef, de sneeuwrally in Zweden. Echter een goed resultaat in Mexico kan zich nog steeds vertalen in een goede positie in het WK voor de man uit Gap en wie weet krijgt Ogier dan wel zin in meer…

Ondertussen uitten zowel Ogier als Thierry Neuville kritiek op de sneeuwloze wedstrijd van afgelopen week en doen er – gevoed door uitspraken van de burgemeester van Gap – geruchten de ronde dat de 92ste Monte-Carlo weer in en om Gap plaatsvinden. De ACM (organisator van de Monte-Carlo) reageert vooralsnog niet op de geruchten en uitspraken, al is Monaco ook logistiek een probleem, want er is plaats voor ‘amper’ 75 deelnemers, want onder meer leidde tot het verplicht thuisblijven van onze landgenoot Armand Fumal en zijn Alpine. 

Wait and see…