BRC 2023: geen Porsche meer voor Cherain gezien aanpassing reglement

Als er één man vorig seizoen de harten stal van de rallyliefhebbers in eigen land, dan was het wel Cédric Cherain. De Luikenaar werd onder meer tweede in een dramatische editie van de Condroz, niet met een Rally2-wagen, maar wel met een Porsche 911 GT3. We zien Cherain echter niet meer terug met de prachtige Duitse machine en dat vanwege een verandering in het reglement van het nationale rallykampioenschap.

De RACB voorziet een bride van 60 millimeter voor de Porsche 911 en we mogen enkel nog met een korte versnellingsbakverhouding rijden”, legt Cherain tijdens de persconferentie van de Legend Boucles uit, een wedstrijd die hij met een Ford Escort zal betwisten. “Dat betekent eigenlijk het einde van de Porsche in de rallysport in ons land, wat gewoon onbegrijpelijk is. De Porsche spreekt de fans aan en net die wagen gaat men nu viseren. Ik versta het echt niet. Het is niet meteen een beslissing waar ik achter sta.

Cherain laat de Porsche dus voor wat het is, maar licht voor Autosportwereld.be wel een tip van de sluier betreffende zijn plannen voor 2023: “Ik ga met een Rally2-wagen aan de slag, in een team met twee identieke wagens, en we gaan de zaken zeer professioneel aanpakken. Welk merk, ga ik nu nog niet onthullen, maar mijn kalender wil ik wel al vrijgeven. We starten met de Haspengouw en de South Belgian en rijden zeker ook de TAC, Wallonie en Bertrix. Ieper staat vooralsnog niet op de kalender, maar dat kan wijzigen. Spa rijden we normaal gezien ook.”