In een notendop: F2 – F3 – EUR3 – FRO

  • EUR3 – In de nieuwbakken Eurocup-3, de Spaanse serie die de ‘regional’ Tatuus-Autotecnica bolides gebruikt, zien we de verschijning van Palou Motorsport. Ramon Palou, vader van 2021 Indycar kampioen en McLaren F1 testrijder Alex, zal het team leiden. Daarmee zijn ze, samen met Campos en MP Motorsport de derde structuur die zijn jawoord gaf aan de Eurocup-3.
  • FRO – Twee zeges voor Charlie Wurz en eenmaal winst voor Callum Hedge was het resultaat van het tweede raceweekend voor de Formula Regional Oceania op Teretonga Raceway Park. In de voorlopige tussenstand neemt Charlie Wurz (de zoon van voormalige F1 rijder) met 160 punten nu stevig de leiding in handen, voor de Nieuw-Zeelandse thuisrijder Callum Hedge (135) en de Amerikaan Jacob Abel (117).
  • FIA F2 – Theo Pourchaire en Victor Martins vormen het team voor ART in de Formule 2. Bij MP Motorsport komt dan weer Jehan Daruvala naast Dennis Hauger, en daarmee is het startveld compleet voor 2023. De andere duo’s zijn: Carlin (Enzo Fittipaldi – Zane Maloney), Prema (Oliver Bearman – Frederik Vesti), Hitech (Isack Hadjar – Jak Crawford), DAMS (Arthur Leclerc – Ayumu Iwasa), Virtuosi (Jack Doohan – Amaury Cordeel), PHM by Charouz (Roy Nissany – Brad Benavides), Trident (Clement Novalak – Roman Stanek), Van Amersfoort (Richard Verschoor – Juan Manuel Correa) en Campos (Ralph Boschung – Kush Maini).
  • FIA F3 – De Australiër Hugh Barter, door velen gezien als een van de “coming men” op weg naar de F1, tekende bij Campos en komt er naast Christian Mansell. Wie de derde wagen zal besturen is nog even afwachten. Geven we nog even mee dat ook bij Hitech en Carlin er telkens nog een zitje vrij is en dat Jenzer en PHM by Charouz nog al hun rijders dienen bekend te maken.

Foto: © Bruce Jenkins/Toyota Gazoo NZ