Daytona 24: Meyer Shank Racing Acura op pole

Tijdens de Roar Beforte the Rolex 24 werden niet enkel vrije trainingen gehouden, maar ook de kwalificatie voor de 24 Uur van Daytona van volgend weekend. Tom Blomqvist (1:34.031) klopte met de Meyer Shank Racing Acura nipt de Penske Motorsport Porsche 963 met Felipe Nasr (1:34.114) aan het stuur. Minder dan een seconde scheidde de acht GTP-wagens die een chrono lieten optekenen.

(Foto: © Meyer Shank Racing)

Nick Tandy ging met een zevental resterende minuten van de baan aan de Busstop-chicane, waardoor de rode vlag volgde maar de klok niet werd stilgelegd. Met nog twee minuten te gaan ging het signaal terug op groen en hadden de GTP-bolides nog nipt voldoende de tijd om een laatste snelle ronde te rijden. Met een schitterend rondje bemachtigde Tom Blomqvist voor Meyer Shank Racing de polepositie. Zijn Acura ARX-06 was reeds in vier van de zes vrije trainingssessies het snelst. Felipe Nasr werd met de Porsche 963 tweede, Ricky Taylor (Wayne Taylor Racing – Acura) derde en Sébastien Bourdais (Cadillac Racing) vierde. Door het veroorzaken van de rode vlag werd de reeds gerealiseerde rondetijd van Porsche Penske Motorsport-rijder Nick Tandy afgenomen.

Ben Keating was met overschot het snelst tijdens de kwalificatie voor LMP2, een sessie die door een ongeval van John Farano werd ingekort. De beste rondetijd in LMP3 ging naar Nico Pino met de Sean Creech Motorsport Ligier.

Mercedes zowel in GTD Pro als GTD op pole, Jan Heylen en Laurens Vanthoor snelste Porsche-rijders

De Winward Racing Mercedes-AMG GT3 was in de handen van Philip Ellis de snelste GT algemeen en dus ook in GTD, de met 24 wagens best bevolkte klasse bij deze editie van de 24 Uur van Daytona. De Duitser Maro Engel eindigde met zijn Mercedes van WeatherTech Racing vierde binnen GT en als eerste in GTD Pro.

Laurens Vanthoor nam de kwalificatie bij Pfaff Motorsports voor zijn rekening en Jan Heylen deed dit bij Wright Motorsports, en dit voor beide uiteraard met een Porsche 911 GT3 R (992). Er zaten slechts 35 duizendsten van een seconde tussen de beste rondetijden van de twee Belgen. Heylen werd veertiende in GTD (1:48.942) en Vanthoor realiseerde de achtste chrono in GTD Pro (1:48.977), wat betekende dat ze de snelste Porsche-rijders waren.

Madison Snow kwalificeerde zijn Paul Miller Racing BMW M4 GT3, die hij met Maxime Martin deelt, als elfde in GTD. Rahel Frey, de teamgenote van Sarah Bovy, eindigde met de Iron Dames Lamborghini op de vijftiende plaats in deze categorie.