WRC Monte-Carlo: Toyota oppermachtig, Neuville vecht voor derde stek

De 91ste editie van de Rally van Monte-Carlo blijft een Toyota-festijn, met opnieuw drie beste chrono’s voor het Japanse team onder leiding van Jari-Matti Latvala. Vooraan blijft Sébastien Ogier de toon aangeven, terwijl wereldkampioen Kalle Rovanperä stilaan een kloof met Thierry Neuville slaat. 

Twee beste tijden voor Rovanperä en één voor Ogier, wat maakt dat Toyota voorlopig elf op elf haalt in de opener van het WRC. Thierry Neuville (Hyundai) moest lijdzaam toezien hoe Toyota in alle proeven op zaterdagochtend de top-3 bezette. Onze landgenoot staat voorlopig derde, maar voelt de hete adem van Elfyn Evans in zijn nek. Evans nam vier seconden terug op Neuville in de ochtendlus en ging voorbij Ott Tänak. De Est is in zijn Ford vijfde, voor Takamoto Katsuta (Toyota) en het Hyundai-duo Sordo-Lappi, die niet in het stuk voorkomen. Pierre-Louis Loubet (Ford) gaf na een tik tegen een brug in KP9 op. “Desondanks zijn we niet ontevreden over de snelheid en het gevoelen”, aldus zijn corijder, Nicolas Gilsoul aan Autosportwereld.be .

Nikolay Gryazin (Skoda) leidt met 43,5 seconden op Yohan Rossel (Citroën). Grégoire Munster (Ford) is tiende in WRC.