WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar

Sebastien Ogier domineerde met zijn Toyota de vrijdagochtend in de Monte-Carlo. Met drie scratches op drie proeven sloeg de Fransman een voelbare kloof met de achtervolgers. Neuville redde de meubelen met een tweede plaats in het klassement na een moeilijke ochtend.

Achter een ongenaakbare Ogier leek Elfyn Evans met de andere Toyota op weg naar een comfortabele tweede plaats, maar de Welshman liep in de afsluitende proef van deze ochtend nog tegen een lekke band aan en moest heel wat terrein prijsgeven.

Thierry Neuville had weinig vertrouwen in zijn Hyundai die nerveus bleek op de snelle stukken. Hij kloeg over de bandenslijtage naar het einde van de lus toe. Hij tikte wel eenmaal als vierde en tweemaal als derde aan en die regelmaat bracht uiteindelijk op.

Ogier lijkt definitief de vlucht te nemen, met 32 seconden voorsprong op Neuville en 34 op Rovanpera. Door zijn lekke band zakte Evans naar de vijfde plaats, op meer dan 50 seconden van de leider. Ook Loubet, die de Ford Puma Rally deelt met onze landgenoot Nicolas Gilsoul, deelde in de klappen. Hij ging even van de baan en verloor daardoor zijn powersteering. Gezien er geen service is deze middag kan dat een probleem opleveren voor het Frans-Belgische duo.