WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers

De Rally van Monte-Carlo moet nog starten en we kennen ook al de deelnemerslijst voor de Rally van Zweden. Bij die deelnemers vinden we de vaste waarden van het WK en ook vier teams met een Belgische inbreng. 

Foto: © WRC

Vooraan wordt Dani Sordo bij Hyundai door Craig Breen vervangen, terwijl Lorenzo Bertelli de plaats van Jourdan Serderidis inneemt in de derde Ford Puma. Van Belgische zijde zijn er uiteraard Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe in de Hyundai i20 N Rally1, terwijl Nicolas Gilsoul het met Pierre-Louis Loubet in de Puma WRC doet. Er staan opnieuw maar liefst 25 WRC2-wagens aan de start, evenwel zonder landgenoten. In WRC3, zien we daarentegen Grégoire Munster en Louis Louka, die ervaring komen opdoen, maar ook Tom Rensonnet en Loïc Dumont, beide in een Ford Fiesta Rally3. 52 wagens nemen de start op 9 februari en de finish is voorzien op zondag 12 februari.