FIA WEC 2023: Esteban Muth reserverijder Vanwall

Vorig jaar in december kreeg onze landgenoot Esteban Muth de kans om de Vanwall Vandervell 680 LM Hypercar te testen op de circuits van Catalunya-Barcelona en Motorland Aragon. Deze tests gaven Muth de kans om nauw samen te werken met het team en toonden zijn natuurlijke talent en potentieel.

Rijden met een LM Hypercar is een logische progressie voor Estebans carrière. Na een succesvolle kartcarrière door, stapte de jonge Belg over naar single-seaters, waaronder Formule 4 in Frankrijk, Toyota Racing Series Nieuw-Zeeland, Eurocup Formule Renault en F3 Japan, voordat hij overstapte naar GT4, GT3 en DTM.

Estaban moest zijn seizoen 2022 noodgedwongen beëindigen, toen enkele medische problemen het programma verstoorden. Estaban Muth begon de voorbereiding op zijn 2023-campagne met de Vanwall-testritten van afgelopen december:

Het is duidelijk dat endurance racen in de lift zit en dat voor elke rijder die wil schitteren op het internationale toneel, het FIA WEC een discipline is die niet genegeerd kan worden”, aldus Esteban. “Met de invoering van het FIA Hypercar-reglement ziet de toekomst er rooskleurig uit! De renaissance van een merk als Vanwall is gewoon iets heel speciaals. Het is een absoluut genoegen om uitgenodigd te worden om dit team te vervoegen als officiële test- en reservecoureur.  Uiteraard hoop ik op een dag in een race achter het stuur van deze prachtige Vanwall Vandervell 680 te zitten. Het is het begin van een groot avontuur, dat ik zal combineren met een ander programma.

Naast deze samenwerking met het Vanwall Racing team zal Esteban in de komende weken zijn officiële programma voor 2023 bekendmaken, met mogelijk een plaats in het DTM 2023.