WRC Monte-Carlo – Thierry Neuville: “Ik kijk uit naar de Monte-Carlo”

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe starten het seizoen 2023 als één van de uitgesproken favorieten op de wereldtitel rally. Onze landgenoten gaan donderdagavond van start in de 91ste Rally van Monte-Carlo, met de duidelijke ambitie om op het elan van de tweede helft van 2023 voor te gaan.

Thierry Neuville blikt dan ook graag vooruit op het event dat hij in 2020 won: “Ik begin het jaar altijd graag met de Rally van Monte-Carlo, het is een evenement waar we de afgelopen jaren meestal wel competitief zijn geweest. Ik verwacht dat we te maken krijgen met lastige omstandigheden, ondanks het warme weer in de regio op dit moment. De Monte-Carlo houdt altijd verrassingen in petto, maar ik kijk ernaar uit. Het is leuk om een nieuw seizoen te beginnen, iedereen staat weer op gelijke punten en het is aan ons om het beste uit de mogelijkheden te halen. Het pakket van de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid is sterk verbeterd sinds de eerste wedstrijden in 2022, wat ons vertrouwen voor dit jaar ten goede komt. Er zijn enkele kleine ontwikkelingen aan de auto doorgevoerd, waardoor hij nog beter zal presteren. We weten nooit wat onze tegenstanders in de winter hebben gedaan, maar ik denk niet dat er grote veranderingen zullen zijn. Hoewel iedereen een beetje verbeterd zal zijn, zitten we hopelijk allemaal op hetzelfde niveau.”